Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.04.2018. 09:26

Odluka o dodjeli koncesije za elektroenergetski objekat fotonaponske elektrane Stolac A, snage 149,04 kWp - Općina Stolac

Izvor: Akta.ba, 23.03.2018.

Na osnovu člana 16. stav (1) i člana 17. stav (2) Zakona o Vladi Hercegovačko - neretvanskog kantona („Službene novine HNK", broj: 3/07, 5/09) i na osnovu člana 28. stav (6) a u vezi člana 62a) Zakona o koncesijama Hercegovačko - neretvanskog kantona („Službene novine HNK", broj: 1/13,7/16), Vlada je na    sjednici, održanoj dana  donijela

 

ODLUKU O DODJELI KONCESIJE ZA ELEKTROENERGETSKI OBJEKAT FOTONAPONSKE ELEKTRANE STOLAC A, SNAGE 149,04kWp - OPĆINA STOLAC

(P r i j e d l o g)

Član 1.

Vlada Hercegovačko - neretvanskog kantona kao Koncesor, dodjeljuje koncesiju za elektroenergetski objekat fotonaponske elektrane Stolac A, snage 149,04 kWp - Općina Stolac, Koncesionaru privrednom društvu MAXIMA IST d.o.o. Mostar.

 

Član 2.

Predmet koncesije iz člana 1. ove Odluke je elektroenergetski objekat fotonaponske elektrane Stolac A, snage 149,04 kWp - Općina Stolac, izgrađen na parceli označenoj kao k.č. 1/60 K.O. Pješivac, Općina Stolac, što odgovara po starom premjeru k.č. 991/56.

 

Član 3.

(1) Koncesija se dodjeljuje na period od 12 godina od dana početka korištenja koncesije.

(2) Rok trajanja koncesije počinje teći od dana zaključena ugovora o koncesiji.

(3) Koncesija prestaje istekom dvanaeste godine od dana početka korištenja koncesije.

 

Član 4.

(1) Prava i obaveze Koncesora i Koncesionara precizirat će se ugovorom o koncesiji koji će, uz prethodnu saglasnost Vlade i pribavljeno mišljenje Kantonalnog javnog pravobranilaštva, u ime Koncesora s Koncesionarom potpisati ministar privrede HNK.

(2)  Krajnji rok za potpisivanje ugovora iz stava (1) ovog člana je 60 dana od dana konačnosti ove Odluke.

(3)Eventualne izmjene i dopune ugovora o koncesiji, te raskid ugovora o koncesiji ukoliko za to nastanu zakonski uslovi, vrši se na isti način i postupak kao kod zaključenja ugovora.

 

Član 5.

(1) Jednokratna koncesiona naknada iznosi 407,03 KM.

(2) Tekuća (godišnja) koncesiona naknada je:

- koncesiona naknadu za korištenje obnovljivih izvora i obavljanje djelatnosti (TKNd) koja se obračunava prema formuli: TKNd= 0,03 x GPB x 0,05 x EB

(3) Sredstvo obezbjeđenja za izvršavanje obaveza plaćanja jednokratne i tekuće (godišnje) koncesione naknade, je bezuslovna bankarska garancija za svaku vrstu naknade posebno, i to u vrijednosti iznosa ovih naknada, a ugovorom o koncesiji pobliže će se propisati ova obaveza Koncesionara, kao i rokovi za dostavu ovih garancija, te posljedice neizvršavanja obaveze plaćanja ovih naknada.

 

Član 6.

(1) Koncesiona djelatnost obavljat će se na način i pod uslovima propisanim svim zakonskim propisima koji regulišu oblast izgradnje energetskih projekata ove vrste i Zakonom o koncesijama Hercegovačko - neretvanskog kantona, kao i na osnovu rješenja datih u Studiji ekonomske opravdanosti-prikaz generalnog projekta i tehničko -tehnoloških rješenja.

(2) Zakonski propisi i standardi koji regulišu pitanja prostorno planiranje, vodoprivrede i zaštite na radu, su također obavezujući za koncesionara.

 

Član 7.

Ugovorom o koncesiji obavezno će se propisati i slijedeće obaveze:

a) da se Koncesionar obavezuje, na svoj trošak i na svoj rizik, ishodovati sve dozvole/saglasnosti koje su propisane posebnim zakonima koji regulišu oblast, prostornog planiranja, vodoprivrede i zaštite na radu, ukoliko postoje zakonske obaveze i uslovi za to ishodovanje i kopije istih dostaviti Koncesoru u roku od 15 dana po pravomoćnosti.

b) da će se ugovor o koncesiji raskinuti pod uslovima predviđenim Zakonom o koncesijama, kao i ako koncesionar tri godine za redom proizvede na godišnjem nivou manje od 20% od planirane godišnje proizvodnje električne energije;

c) da je za nadzor nad ostvarenjem koncesije nadležno Ministarstvo privrede ili lice koje ministar privrede ovlasti, kao i Ministarstvo finansija za nadzor nad ispunjenjem finansijskih obaveza;

d) da se dodijeljena koncesija može prenijeti na drugo pravno lice u skladu sa Zakonom o koncesijama;

e) sve druge odredbe propisane članom 32. Zakona o koncesijama Hercegovačko - neretvanskog kantona, kao i one koje su od značaja za predmetnu koncesiju.

 

Član 8.

Nezadovoljni učesnik postupka za dodjelu koncesije može, u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove Odluke, Vladi Hercegovačko - neretvanskog kantona podnijeti zahtjev za preispitivanje Odluke u skladu sa članom 29. Zakona o koncesijama Hercegovačko - neretvanskog kantona.

 

Član 9.

Ova Odluka objavit će se u „Službenim novinama Hercegovačko - neretvanskog kantona", a stupa na snagu danom njene konačnosti.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine H

ERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON V L A D A

 

Broj: 01-1-02-770/18

Mostar, 28.03.2018.godine

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: